Plan Gasselterveld wekt opnieuw wrevel

Het Gasselterveld bij Gasselte is opnieuw aanleiding tot gespannen verhoudingen tussen recreatiebedrijven en de gemeente Aa en Hunze. Dat stelt de VVD-fractie in de gemeenteraad vast. In het nieuwe bestemmingsplan voor de omgeving van het Nije Hemelriek wordt meer ruimte gegeven aan recreatieve activiteiten.

Het plan levert echter boosheid op onder de ondernemers die het aangaat. In het bestemmingsplan wordt veel nadruk gelegd op aanleg van bosranden rond recreatiebedrijven. Ook grond van bestaande ondernemers krijgen in de nieuwste plannen de bestemming bos. Dat wordt door Toeristisch Platform Aa en Hunze (Toeplah) gekenschetst als een vorm van landjepik.

Volgens voorzitter Greet Oosterhuis van Toeplah is er inmiddels stevig overleg geweest over deze zogenoemde landschappelijke inpassing van recreatiebedrijven. De bosbestemming is volgens Toeplah een overbodige vereiste. Oosterhuis zegt er nu vanuit te gaan dat die geschrapt wordt. ,,We zijn daarover positief gestemd. Maar mocht dat niet gebeuren, overwegen we verdere stappen.''

Vragen
De VVD stelt vragen aan het college van burgemeester en wethouders over de gang van zaken, omdat het erop lijkt dat de gemeente net als vorig jaar recht tegenover de recreatieondernemers staat. Vorig jaar ging de commotie over het toelaten van concurrenten van de bestaande vakantiebedrijven. Volgens de VVD wordt er nu al meer dan genoeg gedaan aan inpassen van de recreatiebedrijven in het Gasselterveld en zou de gemeente juist de rode loper uit moeten leggen voor ondernemers.

Wethouder Henk Heijerman kenschetst het voorval als miscommunicatie. De bosaanleg wordt geschrapt en wordt ook niet opgelegd aan andere recreatieondernemers.

Foto: Archief DvhN

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.