Plan aanleg weg voor Esdal College opnieuw vertraagd

Het Esdal College kan nog altijd niet aan de slag met de aanleg van een bevoorradingsweg voor het nieuwe schoolgebouw in Klazienaveen.

De familie Regtop aan de Dordsedijk is naar de rechter gestapt om het plan te dwarsbomen. ,,Gaat het plan door, dan blijft er te weinig ruimte over van onze ponyweide’’, verduidelijkt Leny Regtop. Om de bevoorradingsweg voor de school aan te leggen, moet een deel van de ponyweide worden opgeofferd. ,,Het gaat om een stuk grond dat wij al meer dan dertig jaar huren van de gemeente’’, aldus Regtop.

De pakweg vijfhonderd leerlingen van het Esdal College in Klazienaveen krijgen sinds begin dit schooljaar les in een gloednieuw pand, dat zijn ingang heeft aan de Van Echtenstraat. Het Esdal College wil het gebouw via de Dordsedijk laten bevoorraden. Dit plan stuitte aanvankelijk op flink wat bezwaren vanuit de buurt. Omwonenden gaven aan te vrezen voor gevaarlijke situaties en ook ontging velen de noodzaak van de maatregel.

De Dordsedijk is de doorgaande route van Klazienaveen naar Weiteveen, een weg met relatief veel en hardrijdend verkeer. Het Esdal College betoogde dat de bevoorrading altijd al via de Dordsedijk ging. Dit gebeurde even verderop. waar het vorig jaar gesloopte oude schoolgebouw zijn ingang had. Dit leidde volgens de schooldirectie nooit tot ongelukken.

Nadat de kwestie vorig najaar in de Emmer bezwarencommissie werd behandeld, besloot wethouder René van der Weide (Wakker Emmen) tot maatregelen die de verkeersveiligheid moesten verbeteren. Op straat kwam het getal 50 te staan en ook kwamen er displays die de gemeten snelheid weergeven. De buurt kon hiermee uit de voeten.

Na overleg met de gemeente diende het Esdal College in december een nieuwe aanvraag in, waarbij de bevoorradingsweg een stuk verder van een oversteek komt te liggen. De bezwarencommissie stelde daarna dat de aanpassingen de verkeersveiligheid ten goede komen. Het nieuwe traject van de bevoorradingsweg zou ook voldoende ruimte overlaten om de aangrenzende grond als ponyweide te gebruiken.

,,En daarmee ben ik het dus niet eens’’, verduidelijkt Leny Regtop, die ook nog stelt dat de communicatie van de gemeente ver onder de maat is. Het Esdal College betreurt de vertraging en bevoorraadt de school nu via drie verschillende wegen. ,,Dat kan, maar dit is niet de veiligste manier’’, aldus directielid Harry Niemeijer. Zolang er geen oordeel is van de rechter, blijft de huidige situatie gehandhaafd. De datum van de rechtzitting is nog onbekend.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.