Plan voor hotel op plek betonbedrijf Meppel

Als alles meezit verrijst binnen enkele jaren een hotel aan de Jan van de Boschkade in Meppel. Burgemeester en wethouders willen onder voorwaarden meewerken aan dit plan.

Een initiatiefnemer wil op de plek van betonfabriek Constar een hotel en restaurant bouwen met daarbij een parkeerhal, camping voor campers, een boulevard en een park. Op het terrein van het bedrijf moet bovendien ruimte komen voor evenementen.

Wethouder Ten Hulscher: ,,Met een hotel en ruimte voor evenementen krijgt Meppel meer verblijfs- en recreatiemogelijkheden voor bezoekers op loopafstand van de binnenstad. In deze raadsperiode wilden we partijen verleiden tot het realiseren van een hotel en een toeristische trekker voor de regio. Nu is er een initiatief dat ook nog eens naadloos aansluit op ons centrum met zijn grachten en pleinen.

We hebben daarom deze week besloten mee te werken aan dit initiatief; ook omdat het mooi aansluit bij de opgave in onze structuurvisie Meppel 2030 voor deze unieke plek: recreatieve bedrijvigheid in relatie met het water en een kwalitatief hoge en groene ontwikkeling van het openbaar gebied."

Betonwarenfabriek Constar heeft ook een betonmortel- en prefabafdeling aan de Setheweg in Meppel. Het bedrijf wil alle activiteiten concentreren op deze locatie. Daarmee transformeert een bedrijventerrein in het havengebied tot een recreatief centrum aan het water.

Het is nu aan de initiatiefnemer om het plan uit te werken in een actieve en open communicatie met de omwonenden en bedrijven in de omgeving voeren. De gemeenteraad heeft straks het laatste woord over het plan.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.