Plan voor nieuwe appartementen in centrum Nieuw-Amsterdam

Het centrum van Nieuw-Amsterdam krijgt er weer een aantal appartementen bij. Dit is althans het plan van Domus Projectontwikkeling. Het gaat om nieuwbouw aan de Vaart ZZ, op de plek waar vroeger kledingzaak Gankema te vinden was.

Adrie Pol van Domus bevestigt het pand vorige week te hebben gekocht van de familie Gankema. Volgende week gaat hij om tafel met de gemeente Emmen om zijn plannen voor nieuwbouw uit te leggen. ,,Het gaat om een winkelruimte met daarboven zes of zeven appartementen. In totaal betreft het drie lagen.’’ Volgens Pol wordt het zeker geen vierkant blok, maar een gebouw dat qua bouwstijl past bij de meest karakateristieke gebouwen aan de Vaart.

An de Veenvaart

Domus bouwde eerder aan de Vaart ZZ het veelgeprezen appartementengebouw An de Veenvaart. Dit pand kwam op de plek waar voorheen de voormalige slagerij van Jan Veldkamp en het oude onderkomen van café De Scheepsjager stonden. Aan de Veenvaart is gebouw met een speelse uitstraling en stenen met verschillende kleuren. Het gebouw staat op korte afstand van het Van Gogh Huis.

Zorgvilla

Aan de Landschapsweg in Veenoord bouwde Domus de in 2013 geopende zogeheten Zorgvilla, een complex dat bestaat uit drie gebouwen. Er wonen ruim twintig mensen, die allen een eigen appartement hebben met een keukentje, douche en toilet. Van de keukentjes wordt overigens nauwelijks gebruik gemaakt. De bewoners eten liever samen in een van de gezamenlijke ruimtes.

Naast de Zorgvilla wil Domus binnenkort beginnen met de bouw van Zorgvilla 2, een pand met daarin veertien appartementen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.