Plan voor zonnepark op terrein Attero in Wijster

Foto: Pixabay

Attero wil op het eigen terrein in Wijster een zonnepark van 22 hectare aanleggen. Het afvalverwerkingsbedrijf heeft daarvoor een vergunning aangevraagd bij de provincie en de gemeente Midden-Drenthe.

Dat zei wethouder Jan Schipper (Ruimtelijke ontwikkeling buitengebied) donderdagavond tijdens de commissievergadering Ruimte en Groen van de gemeente Midden-Drenthe.

Het zonnepark komt volgens hem aan de ‘binnenkant’ van de VAM-berg. ,,Dat is de kant waarop niet wordt gerecreëerd”, legde de CDA-wethouder uit.

Omgeving laten meeprofiteren

De stroom die het zonnepark oplevert, wordt deels gebruikt voor de eigen installatie van Attero, maar het bedrijf wil de omgeving ook laten meeprofiteren, zegt Schipper.

,,Dat kan bijvoorbeeld door geld te storten in een gebiedsfonds, waarvan duurzame maatregelen kunnen worden getroffen in de omgeving. Attero is hierover in gesprek met belangenorganisatie Duurzaam Drijber.”

Zonnepark past binnen bestemmingsplan

Hoewel Attero onder verantwoordelijkheid van de provincie valt, moet de gemeente Midden-Drenthe het bouwtechnische gedeelte van de vergunning beoordelen. Schipper: ,,Maar het zonnepark past binnen het bestemmingsplan, dus ik verwacht geen hobbels.”

Omwonenden zijn inmiddels geïnformeerd over het zonneparkplan.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe