Podcast: De journalist en de vluchtelingencrisis

De vluchtelingencrisis is de laatste weken niet meer uit het nieuws weg te denken. Dagelijks bericht het journaal over de reis die de vluchtelingen afleggen en elke morgen staan er verscheidene berichten in de kranten. Maar hoe gaat een regionale krant hier mee om? En hoe worden deze verhalen eigenlijk gemaakt?

In de podcast van deze week spreekt presentatrice Marjolein Knol met twee verslaggevers. Beide schreven een compleet verschillend verhaal, over hetzelfde thema. De een reisde naar Macedonie om de problematiek van dichtbij te zien in een vluchtelingenkamp. De ander reisde mee met bus 73: van Emmen naar Ter Apel.

Lees ook:

Beide reizen waren geen makkelijke onderneming, vertellen verslaggevers Willem Dekker en Inki de Jonge. Schrijf bijvoorbeeld maar eens voor Groningen en Drenthe terwijl je er tweeduizend kilometer vandaan bent. En vind maar eens een buschauffeur die met de krant wil praten. Hoe het de verslaggevers lukt? Dat hoor je in de podcast.

Smartphonegebruikers kunnen de podcast downloaden (MP3, 24,7 MB). Tip: beluister de podcast met een koptelefoon.

Meer over de vluchtelingenproblematiek lees je in ons .

Luister & Abonneer gratis!


Downloaden Volledige aflevering (MP3)
Apple
Android Abonneren via Pocketcast of abonneer u via uw eigen favoriete podcast app of programma. Of rechtstreeks via onze RSS-feed.
Windows Abonneer u via uw eigen favoriete podcast app of programma. Bijvoorbeeld met Feedly, PodNova of rechtstreeks via onze RSS-feed.
Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.