Politie hoort eerste verdachten vernielingen dierentuin

De politie heeft een aantal verdachten van de grootschalige vernielingen in de oude dierentuin in Emmen gehoord en hun verklaring opgenomen.

Een groep jongeren richtte afgelopen pinksterweekend voor minstens honderdduizend euro schade aan in het gesloten dierenpark. De jongeren die verantwoordelijk zijn voor de slooptocht, zijn volgens de politie vermoedelijk tussen de 13 en 20 jaar.

De politie heeft nog meer verdachten op het oog en sluit aanhoudingen niet uit.

Hoe groot de groep jongeren is geweest die huishield in het oude dierenpark, wil een politiewoordvoerster niet zeggen in belang van het onderzoek.

Het nieuws van de grootscheepse slooptocht zorgde voor grote maatschappelijke onrust. Een getuigenoproep leverde een grote hoeveelheid reacties, tips en namen van mogelijke verdachten op.

Volgens de politie is het een zeer complexe en tijdrovende zaak. In eerste instantie komt dat door de grote hoeveelheid informatie vanuit het publiek die moet worden verwerkt. Ook speelt de grootte van het terrein waar de vernielingen zijn gepleegd een rol. Derde complicerende factor is het feit dat de jeugdige verdachten bijzondere rechten hebben vanuit het strafrecht.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.