Politie houdt veelbesproken Emmer volkstuinen extra in de gaten

Het door vandalen en dieven geteisterde volkstuinencomplex aan de Oude Meerdijk in Emmen wordt door de politie extra in de gaten gehouden.

,,De komende tijd gaan we in het gebied extra surveilleren, vooral ‘s avonds en ‘s nachts. Mochten mensen op het terrein iets verdachts horen of zien, dan moeten ze zeker niet schromen om meteen 112 te bellen’’, zegt een politiewoordvoerster.

Moedeloos

Moedeloos worden ze ervan, op het volkstuinencomplex van Moeder Aarde aan de Oude Meerdijk. De laatste jaren worden er met regelmaat dingen vernield en gestolen. Ook is er al eens een schuur met kippen in de hens gestoken. Eind vorige maand gebeurde er iets wat nog niet eerder was voorgekomen: vernieling van plastic kassen met een scherp voorwerp. Van zes kassen werd het harde plastic aan flarden gesneden.

Ellendige week

In de nacht van donderdag op vrijdag werden nog eens twee kassen op deze manier vernield. Daarmee was de ellende voor die week nog niet voorbij. De nacht van vrijdag op zaterdag werd er ingebroken in twee schuurtjes. ,,De dieven namen onder meer gasflessen, gereedschap en een gastoestel mee. Twee toegangsdeuren werden onherstelbaar beschadigd’’, zegt Harrie Dreves, voorzitter van Moeder Aarde.

Hoog hek en cameratoezicht

De volkstuinvereniging gebruikt in Emmen ook nog terreinen aan de Oude Roswinkelerweg (bij voetbalclub Drenthina) en de Zwaaikom (nabij Zuidbarge). Daar is van vernieling of dieftal niet of nauwelijks sprake. Moeder Aarde wil nu om drie kanten van het complex aan de Oude Meerdijk een 1,80 meter hoog hek plaatsen. Aan de voorkant, waar de gemeente woningbouw wil, is een zo’n hoog hek niet toegestaan. Moeder Aarde wil daar beveiligingscamera’s plaatsen en hoopt hierbij op financiële steun van de gemeente.

menu