De in beslag genomen fietsen worden uitgeladen achter het Emmer politiebureau.

Politie Emmen neemt 25 fietsen in beslag bij woning in Angelslo. Maar van wie zijn deze (vermoedelijk gestolen) rijwielen eigenlijk?

De in beslag genomen fietsen worden uitgeladen achter het Emmer politiebureau. Foto: DvhN

De politie heeft 25 fietsen in beslag genomen bij een woning in de Emmer wijk Angelslo. Het sterke vermoeden bestaat dat ze zijn gestolen.

De politie werd getipt door een man die een fiets wilde kopen bij de man uit Angelslo. Die had de fiets te koop gezet op Facebook. Bij de woning controleerde de potentiële koper het framenummer op het fietsendiefstalregister. Toen bleek dat het betrokken rijwiel was gestolen. Hij zag af van de koop en belde de politie.

Die ontdekte dezelfde dag op het terrein nog zeven fietsen waarvan het sterke vermoeden bestond dat ze waren gestolen. Alle acht fietsen werden meegenomen naar het politiebureau. Een dag later ging de politie opnieuw naar de betrokken woning en nam daar nog eens zeventien fietsen in beslag.

loading

,,Het ging toen om vier herenfietsen, twaalf damesfietsen en een kinderfiets’’, zegt een woordvoerder van de politie. De fietsverkoper is een 53-jarige man. Hij is aangehouden en wordt verdacht van heling.

Lang niet alle in beslag genomen fietsen zijn te linken aan aangiften van diefstal. Wie denkt dat zijn of haar fiets mogelijk nu op het Emmer politiebureau staat, kan daar op werkdagen kijken van 09.00 tot 17.00 uur.

menu