Politie komt met video brandstichter supermarkt Emmermeer

De politie wil op korte termijn naar buiten treden met beelden waarop de poging tot brandstichting bij supermarkt M&C in Emmen is te zien.

Volgens de politie is de dader daarop herkenbaar in beeld. Te zien is dat er een steekvlam ontstaat op het moment dat wordt geprobeerd om een jerrycan in brand te steken. Dat gebeurde anderhalve week geleden voor de pui van de supermarkt, in winkelcentrum Emmermeer.

Brandwonden opgelopen

De politie is ervan overtuigd dat de dader daarbij brandwonden aan het gezicht heeft opgelopen, of dat hij daarbij zijn haar heeft geschroeid. ,,Zoiets moet toch mensen in de omgeving van de dader zijn opgevallen’’, zegt politiewoordvoerder Anthony Hogeveen.

De politie heeft nog geen enkel idee van het motief van de brandstichting. Boven en naast de supermarkt zijn tientallen appartementen. Bewoners zijn zich wezenloos geschrokken over de doelbewuste actie. De eigenaren Said Alemi (20) en Wahid Hashimi (22) kunnen ook slechts gissen naar de reden.

Brandstof over jerrycan

De neven hebben camerabeelden vanuit de winkel afgestaan aan de politie. Volgens Alemi is daarop duidelijk te zien dat iemand om half vier ‘s nachts een jerrycan voor de pui zet. ,,Om vier uur wordt er brandstof overheen gegoten en vervolgens vuurwerk of zoiets afgestoken’’, zei Alemi vorige week.

De beelden komen eerst op YouTube.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.