Politie ontvangt 20 tips over verdachte kindermisbruik Roden na vertoning beelden in Opsporing Verzocht

De beelden van de man die Opsporing Verzocht liet zien.

De politie meldt dat naar aanleiding van de beelden in Opsporing Verzocht er in totaal twintig tips zijn binnengekomen over de man die verdacht wordt van kindermisbruik in Roden.

Het zou gaan om een witte man van tussen de 40 en 50 jaar oud, me een stoppelbaard en bruin haar. In de beelden die de politie heeft vrijgegeven valt te zien dat de man meerdere keren langs het steegje fietst dat leidt naar de speeltuin van het Nijlandspark in Roden. Daar werd het kind vorige week maandag aan het eind van de middag misbruikt.

De politie meldt dat bij de tips die zijn binnengekomen ook namen zijn genoemd.

Verdachte meldde zich niet na oproep

De verdachte had uitzending kunnen voorkomen door gehoor te geven aan de oproep om zich zelf te melden bij de politie, Dat heeft hij niet gedaan.

Het gebeurt niet vaak dat de politie naar dit zware middel grijpt om de identiteit van een verdachte te achterhalen. ,,Het gaat om een ernstig delict. De recherche heeft alles geprobeerd om te achterhalen wie op de beelden staat. Dat is niet gelukt. We zijn inmiddels een week verder en roepen nu de hulp van het publiek in,” aldus een woordvoerder van de politie.

menu