Politie pakt vijfde verdachte op station Zwolle; man met bijl aangehouden

De politie heeft zondagmiddag na 16.00 uur een man met een bijl aangehouden op station Zwolle. Het is vijfde verdachte die de politie vanmiddag rond het station aanhield.

Dat meldt de politie op Twitter. Ze gaat er vooralsnog vanuit dat de drie incidenten niets met elkaar te maken hebben.

Mogelijke bommelding

Het station in Zwolle is om 16.00 uur voor de tweede keer vrijgegeven door de politie. Die meldt dat er nog twee verdachten zijn aangehouden, voor een ander vergrijp. Het Zwolse station werd eerder vanmiddag ook al deels ontruimd vanwege een mogelijke bommelding.

Kort nadat het station werd vrijgegeven na de arrestatie van twee verdachten, werd het station opnieuw ontruimd. Reizigers mochten de stationstunnel niet in, een woordvoerder van de NS bevestigde dat het station ontruimd werd en dat ook het treinverkeer voor de tweede keer stil lag. De politie heeft nog twee verdachten aangehouden, naar eigen zeggen voor een andere situatie.

Twee verdachten uit trein gehaald

De eerste twee verdachten werden rond 14.45 uur door een arrestatieteam uit een treinstel gehaald. Alle passagiers van de trein werden van de trein weggeleid en moesten met hun handen op het hoofd elders op het emplacement gaan zitten. De twee verdachten werden door het arrestatieteam geblinddoekt en geboeid afgevoerd.

Inmiddels wordt het treinverkeer weer op gang gebracht, maar volgens een woordvoerder van de NS kan het nog wel een uur duren voordat alles weer rijdt.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.