Politie schiet man in benen bij arrestatie in Emmen: verdachte aangehouden en naar ziekenhuis

Foto: Boudewijn Benting

In een woning aan De Haar in Emmen heeft de politie woensdagmiddag een man in zijn benen geschoten. De man is daarbij gewond geraakt. De verdachte is aangehouden.

De politie meldt dat de situatie onder controle is. De verdachte is volgens de politie gewond, maar aanspreekbaar. Een zogeheten mobiel medisch team kwam met de traumahelikopter ter plaatse voor medische behandeling. De verdachte is naar het ziekenhuis in Groningen gebracht onder begeleiding van een agent en een meerijdende surveillanceauto van de politie.

'Twee keer geschoten'

Volgen buurtbewoners is er twee keer geschoten en is de man die geraakt werd tussen de 35 en 40 jaar oud. Hij zou in een of in beide benen zijn geraakt.

Buurtgenoten zeggen dat de man zeer vriendelijk is, iemand die de buren altijd groet in het voorbij gaan.

Aanleiding onduidelijk

De politie zegt niet te kunnen melden wat de aanleiding is. Er wordt nader onderzoek gedaan.

De politie was volgens buurtbewoners al rond drie uur aanwezig bij de flat met twee auto’s. Pas zo’n een uur later hoorde de buurt twee schoten. Het gaat om een locatie voor begeleid wonen van Cosis, het vroegere Promens Care. Op de begane grond zit het kantoor, met op de eerste en tweede etage in totaal vier appartementen. De neergeschoten man zou bovenin wonen.

De begeleidster van locatie De Haar kon geen toelichting geven. Op het hoofdkantoor van Cosis was niemand bereikbaar voor commentaar.

Cosis biedt in Drenthe en Groningen hulp aan mensen met een verstandelijke of psychische beperking. Om kwetsbare mensen grip te laten krijgen op het leven, zoals de organisatie het zelf omschrijft. ,,Bij Cosis kun je op allerlei manieren wonen. Samen met anderen in een huis én veel begeleiding. Of zelfstandig met hulp dichtbij. Waar je ook woont: het belangrijkste vinden we dat jij je thuis voelt. Dat je veilig en vertrouwd kunt wonen. Dat de hulp die jij nodig hebt dichtbij is’’, staat op de website te lezen. Er zijn zo’n tweehonderd locaties.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu