Politie wil verdachte buurvrouw fatale brand Emmen langer vasthouden

De 47-jarige verdachte van de fatale brandstichting aan de Weytackers in Emmen wordt donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Openbaar Ministerie (OM) en de politie willen dat het voorarrest van de vrouw wordt verlengd.

Dat zegt woordvoerster Karin Hoving van het OM. De verdachte, Gea L. uit Emmen, is de buurvrouw van het dodelijke slachtoffer Jessica Wever. De 31-jarige moeder kwam in de nacht van 16 op 17 februari bij de woningbrand om het leven door het inademen van hete rook. Haar twee dochters Lorena en Marissa – toen 8 en 6 jaar – liepen ernstige brandwonden op.

Buurvrouw L. is maandag door de politie aangehouden. Zij heeft een strafblad en is onder meer veroordeeld voor mishandeling en rijden onder invloed van alcohol. L. zou conflicten hebben gehad met het slachtoffer.

Volgens de woordvoerster van het OM wordt Gea L. op dit moment volop verhoord door de politie. Donderdag beslist de rechter-commissaris of er genoeg gronden zijn om de voorlopige hechtenis van de vrouw met twee weken te verlengen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.