Meisje (15) uit Meppel wordt in holst van de nacht opgepikt door politie. Ze bleek corona te hebben en in quarantaine te horen zitten

Foto: ANP Foto: Remko de Waal

Twee politieagenten uit Meppel troffen vrijdag om half vier ‘s nachts een 15-jarig meisje op de fiets aan. Omdat de agenten zich om haar zorgen maakten, werd gevraagd of ze mee kon komen naar het politiebureau. Daar bleek dat het meisje positief op het coronavirus was getest en in quarantaine hoorde te zitten.

De twee agenten zagen het 15-jarige meisje om half vier ‘s nachts fietsen met een mobiel in haar hand. Daarop werd ze aangesproken en uit het gesprek bleek dat haar vader niet op de hoogte was dat ze op dit moment buitenshuis was.

Omdat de agenten zich zorgen maakten, werd haar gevraagd om mee te fietsen naar het bureau zodat haar vader haar kon ophalen.

Coronavirus

‘Korte tijd later kwam haar vader ter plaatse en die vertelde half-slaapdronken dat het gezin in quarantaine zat, omdat deze dochter afgelopen woensdag positief getest was op corona’, schrijft één van de agenten op Instagram.

De twee agenten die contact hadden met het meisje hebben zich laten testen. Beide agenten hebben negatief getest. ‘Een positieve uitslag zou grote gevolgen hebben voor ons en onze organisatie. Wij zouden dan niet inzetbaar zijn met kerst en oud en nieuw, maar ook privé heeft dit gevolgen voor onze gezinsleden en het werk van onze partners.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe