Politiebureau Beilen moet open blijven, vindt PvdA

De PvdA-fractie in Midden-Drenthe is overdonderd door het nieuws van de voorgenomen sluiting van het politiebureau in Beilen en stelt vragen.

Politiewoordvoerder Paul Heidanus bevestigde gisteren dat het gebouw in Beilen per 2019 dichtgaat. Het nieuws verraste de raadsleden, die wisten nog van niks.

De PvdA is het niet eens met de sluiting en wil van de burgemeester weten of het college van plan is de politie alsnog te overtuigen tot het openhouden van het bureau.

Politiebureau is noodzakelijk

Raadslid Jan Beugel vindt dat een dorp als Beilen een politiebureau nodig heeft. ,,De problematiek in Beilen, met de mensen van de GGZ en het duurzaam verblijf, maken een bureau noodzakelijk”, stelt Beugel. Daarnaast is volgens de PvdA eerder door het college toegezegd dat het bureau open zou blijven.

Beugel is kritisch over het argument dat de politie op andere manieren, waaronder social media in contact kan komen met mensen.

,,Heel veel oudere mensen zitten niet op Facebook, gaan niet twitteren. In zo'n grote gemeente als Midden-Drenthe hoort een bureau te zijn."

Ook het CDA is het oneens met de sluiting en stelt vragen aan het college.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.