Politiek Assen in actie voor verblijfsvergunning broers Isaacs

Politieke partijen in Assen voeren actie voor de broers Isaacs. De gang naar Den Haag wordt sowieso gemaakt, zegt Luc Rengers (PvdA), een van de aanjagers van de actie.

De actie volgt na het artikel in Dagblad van het Noorden afgelopen zaterdag. Hierin doen Prosper en Darlington Isaacs hun verhaal. Ze kwamen op hun 11de en 14de naar Nederland vanuit Sierra Leone en rondden studies (hbo en wo) af.

Ondanks verschillende acties kregen de broers nog geen verblijfsvergunning en kunnen ze niet aan een toekomst bouwen. Luc Rengers hield al meerdere acties en wil nog een poging wagen. ,,We hebben meerdere plannen voor een actie. We hebben maar één kans, dus we moeten weloverwogen te werk gaan’’, zegt Rengers.

Het verhaal van de broers Isaacs zorgt voor veel reuring. Op Facebook werd het verhaal honderden keren gedeeld en er wordt veel gereageerd. Mensen noemen de situatie van de broers ‘schrijnend’, ‘onmenselijk’ en ‘schandalig’.

Prosper vertelde zondagavond zijn verhaal op 3FM en meer landelijke media besteden aandacht aan de broers. ,,We moeten het momentum pakken’’, zegt Rengers. ,,Zo hebben we 8300 handtekeningen klaar liggen om aan te bieden.’’

Beluister hieronder hoe Prosper zijn verhaal vertelt op 3FM:

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.