Politiek Drenthe wil binnenstadsfonds

Om de leegstand en dreigende verpaupering van de Drentse binnensteden te bestrijden, moet de provincie een binnenstadsfonds krijgen. Een motie die de PvdA woensdag indient bij Gedeputeerde Staten krijgt de steun van acht partijen.

De binnensteden Hoogeveen, Emmen, Meppel en Assen (Hema) hebben het niet gemakkelijk. De detailhandel staat er onder druk doordat consumenten steeds vaker op internet shoppen en minder kopen bij winkels in stadscentra.

Uit het fonds dat de provincie zou moeten instellen, kunnen de Hema-gemeenten geld krijgen om hun binnensteden te versterken. ,,Ze zijn belangrijk als motor voor economie, cultuur en leefbaarheid en hebben een groot verzorgingsgebied’, stellen de PvdA, VVD, CDA, Sterk Lokaal, 50PLUS, GroenLinks, SP en ChristenUnie.

Ze dienen hun motie woensdag in bij de provinciale algemene beschouwingen. GS worden opgeroepen met de vier steden in overleg te gaan om tot onderlinge afstemming te komen over de herinrichting van de binnensteden. ,,Samen staan ze sterker. Niemand is gebaat bij onnodige onderlinge concurrentie.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.