Positie voorzitter raad van toezicht Vanboeijen 'onhoudbaar'

De medezeggenschapraad, teamleiders en specialisten van zorginstelling van Boeijen in Assen hebben het vertrouwen in haar opgezegd, maar voorzitter Janny Vlietstra van de raad van toezicht (rvt) heeft zaterdagmorgen aan Dagblad van het Noorden laten weten dat ze absoluut niet zal aftreden.

De medezeggenschapsraad, die per direct haar vertrek heeft geëist, beraadt zich nu over vervolgstappen. ,,Haar positie bij Vanboeijen is volstrekt onhoudbaar. Zij is de enige die dat niet ziet”, zegt voorzitter Arna van der Wal van de medezeggenschapsraad voor medewerkers van Vanboeijen.

Fatsoensnormen

Rust en vertrouwen in de organisatie voor cliënten met een verstandelijke beperking. Dat is waar de 1600 medewerkers van zorginstelling van Vanboeijen naar verlangen. De medezeggenschapsraad heeft vrijdagavond in een snoeiharde verklaring het vertrouwen in Vlietstra opgezegd en haar vertrek geëist. De oud-PvdA-senator en voormalig gedeputeerde van de provincie Drenthe meldt zaterdagmorgen absoluut niet van plan te zijn om op te stappen. Vlietstra vindt dat de medezeggenschapsraad met haar verklaring ,,alle fatsoensnormen heeft overschreden.’’

Mr-voorzitter Arna Van der Wal zegt daarover in zijn reactie. ,,We hebben onze verklaring naar de hele raad van toezicht gestuurd. We zijn er ook mee naar buiten gekomen. Naar onze overtuiging konden we niets anders. Er is door ons alles aangedaan om dit intern op te lossen. Dat is niet gelukt. De bestuurlijk crisis duurt al veel te lang. In het belang van Vanboeijen moeten we nu rigoureus ingrijpen.”

Ultimatum

Aan Vlietstra is een ultimatum gesteld. De medezeggenschapsraad wil dat de voorzitter van de raad van toezicht voor maandagmorgen 9 uur schriftelijk verklaart dat zij zal aftreden. Volgens Van der Wal vinden ondertussen alweer nieuwe ontwikkelingen plaats. ,,In het kader daarvan vinden we het als medezeggenschapsraad raadzaam om eerst onderzoek en beraad te plegen met de diverse partijen, alvorens we verdere mededelingen doen.”

Lees hieronder de verklaring van de medezeggenschapsraad over het vertrek van Vlietstra.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.