Postuum erepenning voor omgekomen brandweermannen De Punt

Tien jaar na dato is postuum de erepenning van de gemeente Tynaarlo toegekend aan de drie brandlieden die omkwamen bij de scheepswerfbrand in De Punt.

Burgemeester Marcel Thijsen van Tynaarlo heeft zich ingezet om de omgekomen brandweermannen uit Eelde te eren.

Het was voorheen niet mogelijk de erepenning postuum toe te kunnen. Op voorspraak van Thijsen is de verordening aangepast.

Ouders

De ouders van Raymond Soyer namen dinsdagavond de erepenning en oorkonde voor hun zoon in ontvangst tijdens een besloten bijeenkomst op het gemeentehuis. ,,Precies tien jaar nadat is Raymond begraven”, zegt moeder Ria.

De nabestaanden van Egbert Ubels hebben de penning ook gekregen en de familie van Anne Kregel krijgt de erkenning in augustus op de verjaardag van de omgekomen brandweerman.

Stil gehouden

De gemeente heeft de uitreiking van de erepenning bewust stil gehouden, omdat de nasleep van de fatale brand op 9 mei 2008 in de loods van scheepswerf Beuving erg gevoelig ligt.

Het zorgde voor een scheuring in de families van de slachtoffers en binnen de brandweer Eelde.

Vorige week woensdag was er een herdenking in de brandweerkazerne in Eelde. Daar waren lang niet alle nabestaanden en oud-brandweerlieden aanwezig. Ook de familie Soyer niet.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.