PowNed betaalde No Surrender-captain Henk Kuipers na elke uitzending

Publieke omroepvereniging PowNed betaalde de baas van motorclub No Surrender Henk Kuipers. Dat meldt De Telegraaf.

Kuipers zou voor elke aflevering van de serie Captain Henk duizend euro hebben ontvangen, meldden bronnen aan De Telegraaf.

Tegenover de krant laat het CDA weten uitleg te willen van het kabinet. „Wij vinden het onacceptabel dat de georganiseerde misdaad zo’n podium wordt gegund. Als nu blijkt dat dat podium daadwerkelijk is gekocht met belastinggeld, dan is dat dermate ernstig dat wij het kabinet om opheldering zullen vragen”, zegt CDA-Kamerlid Van Toorenburg.

PowNed bevestigt betaling

Powned-directeur Dominique Weesie heeft donderdagavond een reactie gegeven aan De Telegraaf. Hij erkent dat er geld is gegaan vanuit PowNed naar No Surrender-baas Henk Kuipers. ,,We hebben hem niet voor zijn medewerking betaald. Wel hebben we hem een kleine onkostenvergoeding gegeven, zoals we altijd doen.''

Geen belastinggeld

Volgens Weesie doen meer omroepen dat. Hij wijst er op dat het niet om duizend euro per aflevering gaat en dat het niet om belastinggeld gaat. ,,De onkostenvergoeding komt overigens volledig uit verenigingsgeld.''

Minister Slob: Naadje van de kous weten

Dat de baas van een omstreden motorclub belastinggeld zou hebben gekregen voor zijn medewerking aan een programma van de publieke omroep, roept terecht veel vragen op. Dat vindt minister Arie Slob (Media). Hij zegt verbaasd te zijn en geeft aan het naadje van de kous te willen weten.
De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) zegt met PowNed in gesprek te gaan om uit te zoeken of er echt sprake was van een vergoeding en of er regels zijn overtreden.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.