Preuvenement als boost voor binnenstad

Het Preuvenement in Assen mikt dit jaar op 15.000 bezoekers. Voor het eerst is de vernieuwde Brink, naast de Gouveneurstuin, festivalterrein.

Het Preuvenement groeide in vijf jaar tijd uit tot een volwaardig evenement met muziek, kunst, veel eten en dit jaar ook een openluchtbioscoop. Mede door de weersvoorspelling loopt de voorverkoop van munten goed. ,,We hebben al bijna 7000 muntjes verkocht, een stuk meer dan vorig jaar’’, zegt citymanager Ronald Obbes.

Steeds meer Assenaren omarmen het festival, waar onder meer Mister and Mississippi, Joris Linssen en Anneke van Giersbergen optreden. Obbes: ,,Bedrijven buiten de binnenstad dragen ook hun steentje bij. We hopen dit door te trekken naar de Kerstmarkt en het Blues Festival.’’

Het Preuvenement moet, mede door de Brink, ook de binnenstad in trekken. Zo wordt Bartjes verjaardag gevierd op het Koopmansplein en lopen er orkesten door het centrum. Ook is er straattheater. ,,We hopen dat mensen die voor het eerst in Assen komen voor Het Preuvenement daarna nog eens komen’’, vertelt Obbes.

Andere opgave: zorgen dat mensen tot ’s avonds laat blijven plakken. Op het festival staan 21 restaurants met hapjes en drankjes. Obbes: ,,Ik hoop dat het tot laat bomvol staat. Dat geeft een extra boost aan de binnenstad.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.