Preuvenement breidt uit naar de Brink

ASSEN Het Preuvenement breidt dit jaar flink uit. Zo komt er een loungegebied op de Brink, net als een filmhoek en klein theater. Een donatie van Ondernemend Assen maakt de uitbreiding mogelijk.

Aan het Preuvenement doen zo’n 30 restaurants en culturele instellingen mee. Twee keer zoveel als vorig jaar. ,,De Gouveneurstuin wordt te klein’’, zegt citymanager Ronald Obbes. Vanwege de vele deelnemers is meer ruimte nodig. Daarom breidt het evenement dat gehouden wordt in het weekend van 27 en 28 augustus uit naar de Brink. Obbes: ,,En we hebben een tweede podium in de Gouveneurstuin.’’

Het Preuvenement is een culinair festijn waarbij restaurants zich presenteren. Daarnaast is er muziek en theater en zijn er talloze workshops. Vorig jaar bleek als dat het evenement, dat het culturele seizoen van Assen aftrapt, volwassen was geworden met onder meer optredens van The Kik en Angela Groothuizen.

De uitbreiding naar de Brink is mede mogelijk door Ondernemend Assen, de ondernemersvereniging van Assen. De club steekt 30.000 euro in het Preuvenement en de Kerstmarkt.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.