Prijzen nieuwbouw Emmer centrum bekend: Brands hoopt nog dit jaar te kunnen bouwen

Het nieuwbouwplan van Brands Bouwgroep aan de Schimmerweg in Emmen. Illustratie: Brands Bouwgroep

Brands Bouw hoopt nog dit jaar te kunnen beginnen met de bouw van tien stadsvilla’s en vier appartementen aan de Schimmerweg in het Emmer centrum. De vraagprijzen van de woningen zijn deze week vastgesteld: van 297.500 tot 375.000 euro

De Schimmerweg is een klein straatje dat parallel loopt aan de Hondsrugweg. Het beoogde bouwterrein ligt naast het kantoor van Domesta en tegenover de achterkant van de Mediamarkt. Jarenlang stonden op deze percelen leegstaande en verpauperde panden. In april vorig jaar werden deze gebouwen tot vreugde van buurtbewoners en de gemeente Emmen tegen de vlakte gewerkt.

In de jaren negentig ging de gemeente ervan uit dat er kantoren gebouwd zouden gaan worden. De gemeente paste het bestemmingsplan zo aan dat dit mogelijk werd. Maar wat er ook gebeurde, kantoren verrezen er niet. Wel kwamen de betrokken huizen leeg te staan.

Volgens Frederik Brands van Brands Bouw is de bouw van nieuwe woningen en appartementen nu mogelijk doordat de gemeente nog niet zo lang geleden een nieuw bestemmingsplan heeft vastgesteld. Het Emmer bedrijf heeft de benodigde bouwvergunning inmiddels ook al binnen.

Er komen woningen met drie en met vier bouwlagen. De appartementen verrijzen pal naast het kantoogebouw van Domesta en tellen elk drie slaapkamers. Brands begint met bouwen als 70 procent van de huizen en appartementen is verkocht. ,,De verkoop begint woensdag 13 juni om 17.00 uur in café Groothuis in Emmen’’, aldus Frederik Brands.

menu