Prins Bernhardhoeve tegen de vlakte

Projectontwikkelaar Leyten gaat de Prins Bernhardhoeve in Zuidlaren slopen. Deze week is begonnen met het strippen van het gebouw. ,,Alle leidingen en binnenwerken worden eruit gehaald’’, zegt Folkert Leyten.

De afgelopen jaren hebben meerdere bedrijven een poging gedaan om een onderneming op te zetten in het gebouw, maar zonder succes. Leyten: ,,Als laatste was dat het Doe Museum. Ook voor hen bleek het lastig om een duurzaam bedrijf te exploiteren.’’ Het Doe Museum zag vooral bezwaar vanwege de hoge stookkosten van het gebouw.

Verpaupering

Na het vertrek van het museum waren er nog enige belangstelling voor het gebouw. ,,Maar dat liep op niks uit. Daarom hebben we besloten om het gebouw plat te gooien om verpaupering en vandalisme te voorkomen’’, verklaart Leyten.

Leyten verwacht dat halverwege mei de sloopkogel door het gebouw gaat. Wat er voor het voormalige beursgebouw in de plaats komt, is nog niet bekend. Leyten: ,,We zijn daarover met de gemeente in gesprek. In de loop van het jaar verwachten wij daar meer duidelijkheid over.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.