Een 25-jarige Nederlandse man is vorige week zaterdag door de Spaanse verkeerspolitie opgepakt terwijl hij met een snelle sportauto over de snelweg racete. De man uit Beilen scheurde ook nog eens met een vervalst rijbewijs in de peperdure Lamborghini rond.

Dat meldden diverse Duitse en Spaanse media en is zaterdagochtend opgepikt door dagblad De Stentor . Het zou volgens Spaanse kranten, die zich baseren op politie-informatie, gaan om een Nederlandse man die voetbalt in de Duitse vierde klasse bij voetbalclub Altona 93 uit Hamburg.

Profvoetballer uit Beilen

Bij die club voetbalt één Nederlander. Het gaat om een 25-jarige man die uit Beilen komt. In het verleden kwam hij uit voor FC Emmen. De man speelde ook bij VV Beilen. De voetbalclub Altona 93 is benaderd om een reactie te geven op de arrestatie van een van hun spelers.

Het lijkt er dus sterk op dat het de 25-jarige Drent was die vorige week zaterdag met twee vrienden, die ook in snelle wagens reden, over de snelweg AP-7 bij Gerona scheurde. Toen de politie hen aan de kant zette, overlegde de gearresteerde man een vals Nederlands rijbewijs.

Gevaarlijk rijden

Volgens Catalaanse media wordt de Nederlander beschuldigd van gevaarlijk rijden, het rijden zonder geldig rijbewijs en het vervalsen van een rijbewijs. De profvoetballer is gearresteerd en werd een dag later vrijgelaten. De agenten hadden de drie voertuigen met hoge snelheid voorbij zien razen op de linkerrijstrook van de tolweg, melden Catalaanse media.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe