Het plan voor de bouw van 29 appartementen tussen hotel Boerland (Hoofdstraat) en restaurant Puur (Westerstraat) in het Emmer centrum stuit op protest van een omwonende. Betrokkene heeft een beroepsschrift ingediend bij de Raad van State.

Het nog te bouwen complex gaat grenzen aan dat van bezwaarmaker en betrokkene vindt de ramen en de deur van het nieuwe pand op wel heel korte afstand van zijn of haar woning komen.

Tegenstanders van het plan konden tot en met 18 augustus bij de Raad van State een beroepsschrift instellen. Precies op die datum kwam het protest binnen, zo laat een woordvoerster weten.

Bouwen op eigen risico mag wel

Volgens de gemeente is er niet om een voorlopige voorziening gevraagd. Dat betekent dat de ontwikkelaar wel op eigen risico kan beginnen met bouwen. Die ontwikkelaar is de Emmenaar Peter van Dijk. Hij wil op het perceel 29 relatief kleine appartementen bouwen, waarvan er 24 door woningbouwcorporatie Lefier worden verhuurd.

loading

Het terrein is de gemeente, omwonenden en bedrijven in het centrum al jarenlang een doorn in het oog. Jarenlang stonden er meerdere zwaar verouderde garageboxen.

Van Dijk zegt van het beroepsschrift bij de Raad van State op de hoogte te zijn. ,,Ik wil betrokkene graag tegemoet komen en dat ga ik ook doen. Wat mij betreft was de gang naar de Raad van State helemaal niet nodig geweest.’’ Vooralsnog is het beroepsschrift evenwel niet teruggetrokken. Bezwaarmaker doet dat pas als hij op papier de garantie heeft dat aan zijn wensen gehoor wordt gegeven.

Financiële steun van provincie en gemeente

De gemeente Emmen en de provincie Drenthe leggen samen ruim een half miljoen euro op tafel om de rotte plek weg te poetsen en er betaalbare appartementen voor jongeren neer te zetten. De totale investering werd in 2019 geraamd op ruim 4,4 miljoen euro.


Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe