Protest tegen opoffering voetpad Assen

De bewoners van de Wethouder Buningstraat protesteren tegen het verdwijnen van een voetpad. Bij de gemeente kwamen meer dan tien bezwaren binnen.

Het voetpad verbindt de Wethouder Buningstraat met de Pelikaanstraat en loopt achter het Dierenziekenhuis langs. Een groot deel van het complex waar het Dierenziekenhuis in zit, staat leeg. De eigenaar van dit pand heeft het plan om hier 60 studio’s in te realiseren. Om dit mogelijk te maken is meer parkeerruimte nodig bij het complex. Hier moet het voetpad voor opgeofferd worden. En daar zijn de omwonenden niet blij mee.

Hofje aangetast

Ze zijn bang dat de studio’s en parkeerplekken het hofje aantasten. ,,De voorgestelde plannen lijken me een te grote sociale belasting voor ons oude, mooie, maar ook kwetsbare hofje’’, is in de bezwaren te lezen. In totaal kreeg de gemeente dertien brieven. Elk met dezelfde inhoud, maar wel met een andere naam en handtekening. In de Wethouder Buningstraat hangen posters om het voetpad te behouden. Via een website worden bewoners op de hoogte gehouden van ontwikkelingen.

Veiligheid

Naast de aantasting van het rustige hofje, noemen de omwonenden ook de veiligheid van kinderen en mindervaliden als reden om het paadje te behouden. Volgens hen is het voetpad langs de Rolderhoofdweg gevaarlijker voor hen. Ook vinden de bewoners de informatie van de gemeente over het ‘onttrekken van de weg aan de openbaarheid’ onvolledig en verwarrend. ‘In de toelichting is een kaart bijgevoegd, schaal 1:2000. Maar voor deze kaart zijn verschillende schalen gebruikt. Hierdoor kloppen de verhoudingen niet’, schrijven de bewoners.

Of die studio’s er komen, is nog de vraag. Na de bezwaarperiode buigt de raad zich nog over het plan. De eigenaar van de Pelikaanstraat 2 heeft vertrouwen in een goede afloop. Op internet worden de studio’s al te huur aangeboden. De appartementen worden zo’n 25 vierkante meter groot met een open keuken en aparte badkamer. Het complex moet de naam De Pelicaan krijgen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.