‘Onvoldoende chemie’ tussen gesprekspartners geluidshinder TT Circuit

De provinciebestuur zegt dat er geen mediator is geweest bij de convenantspartners over geluidshinder in de wijk Baggelhuizen van het TT Circuit in Assen. Er zou wel een externe adviseur zijn aangetrokken.

Bezorgde brief

Onlangs schreef de Stichting Geluidhinder Baggelhuizen en omgeving een brief waarin zij haar zorgen uitte over het belang van de omwonenden in de discussie over de Formule 1.

De stichting is bang dat de bewoners hierin worden ondergesneeuwd. Ook vroeg de stichting in de brief snel weer een vergadering in te plannen. Volgens het convenant zou er twee keer per jaar overleg zijn, maar dat wordt volgens de stichting niet gehaald. Ook zou de mediator die er volgens de stichting was ingeschakeld, niks hebben uitgehaald.

‘Er was geen sprake van een mediator’

De provincie antwoordt nu op vragen van GroenLinks over de kwestie. Het provinciebestuur zegt dat er geen mediator is geweest. ,,De gemeente Assen heeft als voorzitter het initiatief genomen om een externe adviseur in te schakelen om na te gaan of, en zo ja hoe de samenwerking in het convenantpartneroverleg verbeterd kan worden. Er is dus geen sprake van een bemiddelingspoging van een mediator.’’

Het probleem is volgens de provincie dat de convenantpartners vinden dat er ‘onvoldoende chemie’ is en dat er uiteenlopende verwachtingen zijn.

Geen dringende punten voor vergaderingen

Dat er minder vergaderd wordt dan is afgesproken, komt volgens het provinciebestuur omdat er niet altijd dringende punten zijn om te bespreken.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.