Provincie Drenthe investeert twee ton in Innofest

Festival Into the Great Wide Open op Vlieland. Foto: Archief Leeuwarder Courant

De provincie Drenthe subsidieert het noordelijke bedrijf Innofest met 200.000 euro. Het bedrag wordt gebruikt om de komende vier jaar mkb’ers, startups en kennisinstellingen in Noord-Nederland te ondersteunen bij het testen van hun innovatieve producten.

De stichting Innofest ontwerpt proeftuinen om producten in de ‘echte’ wereld te testen. Dit gebeurde vooral op festivals, maar zal nu ook op andere plekken en online plaatsvinden als gevolg van de maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Mochten festivals in de toekomst weer mogelijk zijn, dan noemt de Provincie Drenthe het TT Festival in Assen, Welcome To The Village in Leeuwarden en Into The Great Wide Open op Vlieland als mogelijke testlocaties.

Met het idee om festivals als testlocatie te gebruiken won Innofest in 2017 de European Enterprise Promotion Award, een prijs van de Europese Commissie voor het beste ondernemerschapsprogramma van Europa.

Ook bijdrage van Groningen en Friesland

Volgens gedeputeerde Henk Brink kunnen met deze manier van testen zo’n 60 tot 80 noordelijke ondernemers geholpen worden bij het ontwerpen van hun product. Aan de provincies Groningen en Friesland is ook gevraagd om 200.000 euro aan het project bij te dragen.

Voor de begeleiding van de Noordelijke ondernemers werkt Innofest nauw samen met de provinciale ondernemersloketten Ik Ben Drents Ondernemer, Yn Business en Founded in Groningen.ls zijn tijdelijke mini-maatschappijen, waarbij veel vraagstukken leven die ook in de echte maatschappij voorkomen en waar tal van potentiële eindgebruikers rondlopen. Mogelijke testlocaties in Noord-Nederland zijn het TT Festival in Assen, Welcome To The Village in Leeuwarden, Into The Great Wide Open op Vlieland en Eurosonic in Groningen.Gedeputeerde Henk Brink is enthousiast over deze snelle en effectieve manier van testen: “Een grote groep gebruikers in een keer jouw product te laten uitproberen, geeft veel inzicht in hoe je die nog verder kunt ontwikkelen. Op deze manier kunnen in Noord-Nederland zo’n 60 tot 80 ondernemers geholpen worden om hun innovaties een stap verder richting de markt te brengen.”Voor de begeleiding van de Noordelijke ondernemers werkt Innofest nauw samen met de provinciale ondernemersloketten Ik Ben Drents Ondernemer, Yn Business en Founded in Groningen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe