Provincie Drenthe tilt FOC-besluit over de zomer heen

De provincie Drenthe neemt voorlopig nog geen besluit over het Factory Outlet Center in Assen. Op verzoek van het dagelijks provinciebestuur tilt Provinciale Staten de besluitvorming over het FOC over de zomer heen.

Het college van Gedeputeerde Staten (GS) heeft volgens gedeputeerde Tjisse Stelpstra (ChristenUnie) drie brieven gekregen van drie vastgoedondernemers die ‘fors’ in de binnenstad van Assen zouden willen investeren als er geen FOC wordt gebouwd bij het TT-circuit. Maar volgens Stelpstra moet de gemeente Assen eerst reageren op deze brieven. Wat er precies in staat wil hij niet zeggen.

,,Wij vragen niet meer of minder aan Assen dan of deze brieven nog reden zijn om hun vraag aan ons te heroverwegen’’, zegt Stelpstra.

De gemeenteraad van Assen stemde bijna drie maanden geleden in met de komst van een FOC. Vervolgens is het provinciaal bestuur gevraagd om hier planologisch aan mee te werken. In mei kwam de Statencommissie Omgevingsbeleid een eerste keer bijeen om over dit onderwerp te praten. Een tweede commissievegadering en de uiteindelijke besluitvormende vergadering van Provinciale Staten zijn nu op verzoek van GS dus uitgesteld tot na de zomer.

De gemeente Assen kon woensdagmiddag nog niet meteen een reactie geven, omdat er officieel nog niets bij de gemeente was binnengekomen. Maar: ,,Er wordt aan gewerkt om dit duidelijk te krijgen’’, zegt de woordvoerder.

De gemeente Assen kreeg onlangs al wel een brief van oud-PvdA-partijvoorzitter Marijke van Hees. Op verzoek van minister Henk Kamp van Economische Zaken leidt zij een team dat gemeenten en provincies moet helpen om het winkeloppervlak per saldo terug te brengen. De vraag die in deze brief aan Assen is gesteld luidt: Hoe kijken jullie hier tegenaan? Het provinciebestuur heeft een soortgelijke brief gekregen van Van Hees. Volgens Stelpstra moet Assen ook deze brief eerst beantwoorden.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.