Provincie Drenthe ziet niet veel in fietspad op ecoduct

De provincie Drenthe staat bepaald niet te juichen bij het VVD-plan om een fietspad op het ecoduct Het Stiggeltie over de N48 aan te leggen.

Om te komen tot een veilige fietsverbinding tussen Zuidwolde en Dedemsvaart voor de schoolgaande jeugd, moet de rijksweg N48 worden overgestoken. Voor de liberalen in de gemeenteraad van De Wolden is het zonneklaar: Het 50 meter brede ecoduct ligt er al en daar kan best een strook van 5 meter af voor een fietspad.

Strikt genomen is Rijkswaterstaat eigenaar van het bouwwerk, maar de provincie Drenthe is verantwoordelijk voor het natuurbeheer. ,,Er is geen bestuurlijk draagvlak voor een fietspad op die plek’’, concludeert wethouder Jan ten Kate.

Andere mogelijkheden

Onlangs nam gedeputeerde Henk Jumelet samen met Ten Kate en mensen van de Natuurvereniging Zuidwolde poolshoogte bij het ecoduct. ,,Het is natuurlijk een raar idee om op die plek een fietspad aan te leggen. Daar is het ecoduct niet voor bedoeld’’, zegt Kim de Vries, woordvoerster van Jumelet.

Zij voegt eraan toe dat kinderen een heel eind moeten omrijden om via het ecoduct van Zuidwolde naar Dedemsvaart te fietsen. ,,Veel beter is om eerst de mogelijkheden te bekijken op het noordelijker gelegen viaduct. Met bepaalde maatregelen kan de snelheid daar omlaag waardoor het veiliger wordt voor fietsers.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.