Provincie helpt Drentse basisscholen aan 3D-printers

Om te zorgen dat alle basisscholen een eigen 3D-printer kunnen kopen, stelt de provincie per school 520 euro subsidie beschikbaar. Dit moet de verplichte invoering van het vak Wetenschap en Techniek vergemakkelijken. Drenthe is de eerste provincie in Nederland met een co-financiering voor 3D-printers.

Het rijk heeft besloten tot het nieuwe vak op de basisschool om de tendens te doorbreken dat steeds minder Nederlandse kinderen voor een technische opleiding kiezen. Om hierop in te spelen heeft de provincie Drenthe met het onderwijs en het bedrijfsleven het Techniekpact Noord-Nederland gesloten. Dit moet de technieksector aantrekkelijk maken en aan goed opgeleide werknemers helpen.

Het project met 3D-printers is een vervolg op een succesvolle proef in Hoogeveen. Hier bleek dat de inzet en het gebruik van zo'n apparaat zeer geschikt is om kinderen in aanraking te brengen met techniek. Bovendien hebben ondernemers door samenwerking de mogelijkheden ontdekt die 3D-printers de maakindustrie kunnen bieden.

Foto: archief Gerrit Boer

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.