Provincie schiet RTV Drenthe te hulp

RTV Drenthe krijgt van de provincie eenmalig 67.000 euro. Met dit geld kan de regionale omroep doorgaan met de uitzendingen via de satelliet.

Gedeputeerde Staten van Drenthe hebben besloten tot deze steun, omdat de regionale omroepen te maken hebben met bezuinigingen van het Rijk. Volgens gedeputeerde Cees Bijl zijn gesprekken met staatssecretaris Sander Dekker over het terugdraaien van de kortingen tot nu toe vruchteloos gebleken.

Om RTV Drenthe nog meer te helpen, hebben Gedeputeerde Staten besloten tot herfinanciering van een lening die de omroep heeft lopen bij de provincie. Het gaat om een krediet van bijna 2,4 miljoen euro dat de provincie heeft verstrekt.

Door deze lening in een ander jasje te gieten, houdt de omroep in 2017 zo’n 80.000 euro over. Dit voordeel blijft in de jaren daarna ook gelden, maar het bedrag dat de omroep eraan overhoudt wordt wel steeds kleiner als gevolg van de aflossing van de lening.

De financiële ingrepen ten behoeve van de regionale omroep betekenen niet dat Gedeputeerde Staten de hoop hebben opgegeven dat ze de bezuinigingen van het Rijk nog kunnen terugdraaien. De lobby gaat door, bijvoorbeeld in de richting van de Tweede Kamer die 28 november over de Begroting Media spreekt.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.