Provincie wil 1,5 miljoen euro steken in opknappen stadshart Coevorden

Het Drentse parlement moet nog akkoord gaan, maar de provincie Drenthe wil anderhalf miljoen euro bijdragen aan de aanpak van de Coevorder binnenstad.

Met de grootscheepse opknapbeurt van de Coevorder binnenstad is een bedrag van 4,5 miljoen euro gemoeid. De gemeente legt 2 miljoen op tafel, de provincie anderhalf en private partijen, zoals ondernemers, een bedrag van 1 miljoen euro.

Wensen en bedenkingen

Het voorstel van GS moet nog aan het Drentse parlement worden voorgelegd. ,,De Staten kunnen nog wensen op bedenkingen inbrengen’’, zei gedeputeerde Henk Jumelet dinsdagmiddag in een toelichting op het voorstel.

Compacter winkelgebied

Met het oog op de leegstand moet het winkelgebied in het centrum compacter worden, gevels verdienen een opknapbeurt, het water moet bij de Markt prominenter aanwezig zijn en het is de bedoeling de historie van Coevorden beter te accentueren. Covorden moet weer gaan stralen, zei wethouder Jan Zwiers eerder.

De VVD in de gemeenteraad van Coevorden bepleit de terugkeer van de auto in het stadshart. De opknapbeurt wordt volgens de liberalen ondersteund als de toegankelijkheid van auto’s wordt verbeterd.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.