Provincie wil vijf ton bijdragen aan centrumvernieuwing Schoonebeek

Als alle seinen op groen staan, komt er 1,7 miljoen euro beschikbaar voor de grootscheepse aanpak van het centrum van Schoonebeek.

Dinsdagmiddag maakte de provincie Drenthe bekend 500.000 euro voor het project beschikbaar te stellen. De gemeente Emmen is van plan 1,2 miljoen op tafel te leggen. ,,Maar in beide gevallen moeten respectievelijk de Drentse Staten en de gemeenteraad van Emmen nog akkoord gaan’’, hield gedeputeerde Henk Jumelet (CDA) een slag om de arm.

Aanpak Pallertplein

Het gaat om de tweede fase van de centrumvernieuwing in Schoonebeek, die onder meer bestaat uit de aanpak van het Pallertplein. Eerder werd de Europaweg, inclusief de aansluitende fiets- en voetpaden, opnieuw ingericht, de omgeving van ‘t Aole Gemientehoes aangepakt alsmede de omgeving van de kerk en de aangrenzende parkeerplaats.

Geld uit pot Vitaal Platteland

De bijdrage van de provincie Drenthe komt uit de pot Vitaal Platteland. Voorwaarde voor toekenning van dit geld is dat inwoners zelf met plannen komen. Jumelet: ,,Dat vind ik zo mooi, mensen gaan zelf aan de slag. En het initiatief van de een lokt weer activiteit van de ander uit. En het is een mooi voorbeeld van hoe gemeente en provincie samen kunnen optrekken. Het is dus zeker geen kwestie van geld overmaken en dat is het dan.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.