Proxcys, Vepa Project Furniture en New Nexus strijden om titel Drentse onderneming van het jaar

Proxcys uit Nieuw-Amsterdam, Vepa Project Furniture uit Hoogeveen en New Nexus uit Tynaarlo strijden volgende maand om de titel Drentse Onderneming.

De drie bedrijven verdienden een plek in de finale. Negen bedrijven waren genomineerd.

Trots

Trots. Dat woord viel vaak in het Hunebedcentrum in Borger. Bestuursvoorzitter Riek Siertsema van de Drentse Onderneming van het Jaar is trots dat voor de derde keer bedrijven in Drenthe op deze manier een podium gegund is. De negen genomineerden zijn ook trots. Trots op de Drenthe. Trots op hun bedrijf.

Bepaald niet onterecht. Onder de genomineerden bevinden zich wereldspelers. Iedere kandidaat had drie minuten om het bedrijf te pitchen. Een zenuwslopend klusje, maar dat deerde niet. De pitches bereikten een hoog niveau.

Gebakken lucht

De genomineerden naast de finalisten waren De Bonte Wever (Assen), Kumoweld (Assen), Dijk Collections (Coevorden), NewComm IT (Assen), Ultraware (Assen) en VDH Products (Roden).

Uit de vele inschrijvingen had de jury aanvankelijk tien bedrijven geselecteerd. Genomineerde Vasco Games kreeg zakelijke mogelijkheden die zoveel tijd en energie vroegen dat het Emmer bedrijf besloot zich uit de competitie terug te trekken.

Winnaar van 2017, Ton Driessen van Resato in Assen, bond de deelnemers vooraf op het hart bij zichzelf te blijven. ,,Verkoop geen gebakken lucht.’’

Niet lullen maar lassen

Het was niet aan dovemansoren gericht. René Kuipers van Kumoweld (producten en diensten voor de lasindustrie) in Assen (‘niet lullen maar lassen’) vertelde eerlijk dat hij overdag bij Anloo het bos was ingegaan om te oefenen.

Christa de Ruiter van de Bonte Wever liet vooral haar personeel vertellen hoe trots het is op het grote horecabedrijf in het Asser Bos.

Anita Ooosterveld van Proxcys BV (producent van filtersystemen voor de geneesmiddelenindustrie) nam alvast een voorschot op de toekomst. Haar bedrijf groeit zo snel dat een verhuizing vanuit Nieuw-Amsterdam naar een groter pand in Emmen aanstaande is.

Hackers

Op de dag van de mislukte Russische hack bij het OPCW was de nominatie van Stefan Zevenberg van it-beveiliger Newcom IT uit Assen hoogst actueel.

De finale is op 15 november in het Atlas Theater in Emmen.

De finalisten

  • Proxcys levert wereldwijd chromatografen voor de geneesmiddelen en helpt fors mee bij het verlagen van prijzen voor kankermedicijnen.
  • Vepa is een bedrijf dat afval gebruikt voor het maken van meubels, het leverde deze week stoelen en tafels aan het ministerie van Infrastructuur.
  • New Nexus is een IT bedrijf waar sociaal ondernemen tot kunst is verheven. De medewerkers verdelen de helft van de winst onder projecten die zij belangrijk vinden. Zo kreeg De Mikkelhorst in Haren een dubbeldekker.
Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.