Een psychiater uit Eelde is veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur (helft voorwaardelijk) voor mishandeling van de nieuwe liefde van zijn ex-vriendin. In juli 2019 ging de 66-jarige Eeldenaar de man bij de woning van zijn ex in Paterwolde met een priem te lijf.

Maanden nadat zij de relatie had verbroken, sloegen bij de verdachte de stoppen door. Hij zag de auto van haar nieuwe vriend op de oprit bij haar huis staan. Hij ging er die avond naartoe met een priem. De man wilde naar eigen zeggen alleen even door het raam gluren om te zien of hij haar nieuwe geliefde kende.

Slachtoffer licht gewond

Toen de Eeldenaar werd betrapt, viel hij de man aan met een priem. Het slachtoffer raakte licht gewond. De psychiater had de vrouw volgens het Openbaar Ministerie ook twee maanden gestalkt. Maar dat acht de rechtbank niet bewezen. Hij stuurde haar weliswaar heel veel mails en appjes, maar die waren volgens de rechtbank niet bedreigend. De rechtbank kan zich voorstellen dat zij het als hinderlijk ervaarde, maar vindt dat het handelen van de verdachte niet als stalking gekwalificeerd kan worden.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe