Psycholoog Daisy Veenstra (25) maakt populaire raps op TikTok: 'Depressie onder jongeren is extreem'. Vanavond treedt ze op met Romain (van Holland's Got Talent)

Veel kinderen en jongeren gaan gebukt onder de huidige coronamaatregelen. Dat merkt de 25-jarige psycholoog Daisy Veenstra die sinds een paar maanden Nederlandstalige raps, met een psychologische boodschap, voor de app TikTok maakt. Tienduizenden jongeren volgen haar inmiddels. ,,Ze schrijven mij dat ze perspectief missen.”

Sinds september vorig jaar publiceert de psycholoog, die bij het UMCG werkt, haar liedjes van maximaal een minuut op de bij jongeren immens populaire app TikTok. In zeer korte tijd raakte Veenstra populair bij de jeugd. Sommige van haar nummers zijn al bijna een miljoen keer beluisterd. En ze storten hun hart uit bij haar.

,,Mijn raps gaan over hulp durven vragen, niet lekker in je vel zitten en emoties durven uiten”, vertelt Veenstra die geboren is in Gieterveen en nu in de stad Groningen woont.

Persconferentie voor jongeren?

Door de huidige coronamaatregelen ziet ze hoe kinderen en jongeren gebukt gaan onder de situatie. Afgelopen week postte ze twee nieuwe raps op haar account (samen 1,2 miljoen keer bekeken) die juist dit thema aansnijden. ,,Eenzaamheid bij jongeren door coronamaatregelen is echt een heel relevant thema.” In een van de raps roept ze Den Haag op een ‘persconferentie voor jongeren’ te organiseren.

Volgens de psycholoog wordt ze al maandenlang overstelpt met mailtjes en berichten van jongeren die in zak en as zitten door de coronasituatie. ,,Depressie bij jongeren is extreem”, vertelt ze in een interview met Dagblad van het Noorden dat zaterdag wordt gepubliceerd.

Optreden Romain Doedens in Veendam

De 25-jarige heeft inmiddels contact met de populaire Nederlandse rapper Diggy Dex. ,,We zijn bezig om samen een lied te schrijven.” Vrijdagavond staat Veenstra met Romain Doedens uit Winschoten en gitaris Robert-Jan Reinders op de planken van theater vanBeresteyn in Veendam . Ze geven een online-voorstelling.

Doedens, die bekend werd via het tv-programma Hollands Got Talent, is vol lof over de Drentse zangeres, rapper en psychologe. ,,Zij is zo ongelooflijk goed met teksten”, vertelt de 26-jarige artiest uit Winschoten. Veenstra en Doedens zijn ook bezig met een eigen nummer. ,,Het concert begint om 20.15 uur en is gewoon online te volgen. Daisy rapt een stuk met ons mee. Het wordt vast heel tof.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
Video