Publiek grootste attractie bij straattheater Zuidlaren

Het zondagse straattheater is de opmaat naar de Zuidlaardermarkt morgen. En wat voor een, het leek of heel Drenthe ervoor was uitgelopen.

Toegegeven: de omstandigheden zijn perfect. De winterjas kan weer even uit en het is weer om lekker op een terras te zitten. In oktober!

De zon doorbreekt op een spectaculaire manier de grauwe weken. En dat heeft Zuidlaren zondag geweten. De rijen geparkeerde auto’s beginnen al op anderhalve kilometer afstand van het feest. De mensenmassa’s komen niet alleen voor het theater, ook de winkels en cafés hebben flink profijt van het evenement.

Toegegeven, opnieuw: zoveel stelde ‘het straattheater’ eerlijk gezegd niet voor. Natuurlijk, er zijn een paar prachtige elfen op stelten. Met muziek betoveren ze kortstondig iedere voorbijganger.

Zanger op leeftijd Rudolf Kuco uit Emmer-Compascuum – naar eigen zeggen ‘bij uitstek geschikt voor vijftigplussers’ – vermaakt het publiek ook goed. Ook veel bekijks trekken de artiesten op eenwielers, achterna gezeten door enge mannen met hakbijlen. En vijf robotmannen, die eigenlijk bestuurd worden door één echt mens, kunnen op verbazing rekenen.

Maar nee, eigenlijk gaat het vandaag niet om het theater. Het publiek is zelf de grootste publiekstrekker. Oude bekenden treffen elkaar weer, onbekenden gaan een praatje met elkaar aan op de bomvolle terrassen en bij de biertap richting de kermis wordt ’s middags al jolig meegezongen met Nederlandse hits. De sfeer is gemoedelijk, vrolijk en ontspannen. Ondertussen wordt er lekker gesnackt bij patat- en braadworstkramen. De honden (in vele soorten en maten) van praatjesmakende bazen (ook in vele soorten en maten) wachten ongeduldig tot er een stukje op de grond valt.

De markt kan beginnen, Zuidlaren is er meer dan klaar voor. Maandagavond zijn er eerst nog optredens van Sterren on Tour in de Brinkstraat. Dinsdag om zes uur in de ochtend barst de paardenmarkt los.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.