PvdA: 'Kamp moet Drenthe wel serieus nemen'

De PvdA in Drenthe wil met Provinciale Staten een signaal afgeven aan minister Henk Kamp over de stilte rond het windmolenpark. ,,De minister moet Drenthe wel serieus nemen.’’

Het voornemen van de PvdA is een reactie op uitspraken van gedeputeerde Tjisse Stelpstra (ChristenUnie), maadag in Dagblad van het Noorden. De gedeputeerde maakte zijn zorgen kenbaar over de stilte die heerst rond het windpark De Drentse Monden-Oostermoer. Een afspraak tussen de provincie en Economische Zaken werd zonder opgaaf van reden afgezegd. Het onderzoek naar de mogelijke effecten van de geplande windturbines op astronomieproject Lofar is uitgesteld.

,,We willen van Gedeputeerde Staten weten op welke wijze er wél contact is met het ministerie’’, zegt Statenlid Hendrikus Loof. Hij wil morgen in de commissievergadering vragen waarop de zorgen van Stelpstra zijn gebaseerd en waarom hij verwacht dat Kamp geen rekening zal houden met kritiek van het provinciebestuur op het windparkplan.

Stelpstra niet voor het blok

,,Maar niet om Stelpstra voor het blok te zetten’’, zegt Loof. ,,We willen vooral steun zoeken voor een krachtig signaal richting Den Haag.’’

Kamp heeft inmiddels wel aan DvhN laten weten binnenkort een nieuwe afspraak te maken met Stelpstra. Tegenstanders van het windpark zijn verdeeld over wat de stilte kan betekenen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.