PvdA Tynaarlo: Kijk ook naar sluiten vliegveld Eelde

Er wordt volop gesproken over de toekomst van vliegveld Eelde, maar de PvdA in Tynaarlo heeft nog volop vragen. Een daarvan is deze: waarom is het vliegveld sluiten niet als serieuze optie meegenomen?

Dat wil de partij horen van burgemeester en wethouders als de gemeenteraad op 6 december spreekt over Groningen Airport Eelde. De PvdA vraagt ook waarom er geen tussentijdse evaluatie is van de stand van zaken, voordat beslist wordt over grote investeringen in bijvoorbeeld een nieuwe terminal.

De PvdA wil verder weten waarom nu opeens een nieuw Luchtvaartbesluit noodzakelijk is, terwijl daar gezien de bescheiden drukte op de luchthaven volgens de fractie geen haast bij is. Verder vraagt de partij zich af welk deel van de benodigde 46 miljoen euro het bedrijfsleven daadwerkelijk op tafel wil leggen.

De luchthaven opdoeken wil de PvdA in Tynaarlo serieus meewegen als mogelijkheid. Fractievoorzitter Koos Dijkstra wijst er in zijn brief aan B en W op dat het gebied ook zeer geschikt is voor andere functies, bijvoorbeeld als een park, landgoed of voor woningbouw.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.