PvdA Tynaarlo wil uitgebreider minimabeleid

De PvdA Tynaarlo wil dat een groter aantal minimahuishoudens aanspraak kan maken op een aantal regelingen.

Momenteel geldt collectieve zorgverzekering en individuele inkomenstoeslag voor mensen met een inkomen dat maximaal twintig procent hoger is dan de bijstand. De witgoedregeling en de meedoenpremie voor schoolgaande kinderen is alleen beschikbaar voor mensen met een inkomen dat maximaal tien procent hoger is. „Dat verschil is onredelijk en niet uit te leggen”, zegt raadslid Koos Dijkstra van de PvdA Tynaarlo.

De partij wil dat mensen met het hogere inkomen ook de witgoedregeling en meedoenpremie kunnen aanvragen. Dijkstra: „Als er wat geld te spenderen is, laat dat dan eerst gaan naar de mensen die het nodig hebben en niet naar bijvoorbeeld mooie gebouwen.”

De PvdA heeft het college van B en W gevraagd te onderzoeken hoeveel kosten bij zo’n nieuwe regeling komen kijken. Ongeveer 130 gezinnen zouden voordeel hebben van het verhoogde inkomenslimiet. Bij de behandeling van de Perspectievennota in juli wil de partij een voorstel indienen. Dijkstra verwacht dat andere partijen het voorstel zullen steunen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.