PvdA krijgt geen bijval voor plan time-out N34

Exloo Wethouder, ga met gedeputeerde Henk Brink in gesprek. Vraag of hij de definitieve keus voor een nieuwe aansluiting op de N34 bij Klijndijk wil uitstellen.

Zo luidde het verzoek dat fractievoorzitter Henk Zwiep van de PvdA Borger-Odoorn tijdens de oriënterende raad richtte aan Freek Buijtelaar. De PvdA vindt dat het verkeersplan van deskundige Piet Muijzert het plan voor een nieuwe ongelijkvloerse kruising bij Klijndijk in een ander daglicht zet. Muijzert wil door verdubbeling van de weg Emmen-Ter Apel-Veendam in combinatie met een noordelijke rondweg bij Emmen een snelle alternatieve verbinding tussen Emmen en Groningen creëren. Die noordelijke rondweg zou vlakbij het huidige kruispunt Emmen-Noord aansluiten op de N34.

De PvdA wil daarom eerst de uitkomst van het onderzoek naar een veiliger N34 afwachten. Dat start dit najaar. ,,Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald”, betoogde Zwiep. Noch van de overige fracties, noch van de wethouder kreeg hij bijval. De partijen beschouwen de huidige situatie als onveilig en willen dat het nieuwe kruispunt met de grootst mogelijke voortvarendheid wordt gerealiseerd.

Ook de wethouder zelf voelt niets voor een time-out. ,,Er is de laatste tijd al veel overleg met de gedeputeerde geweest. We moeten haast maken met een veiliger N34.”

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.