PvdA wil binnen twee weken nieuwe gedeputeerde

De PvdA in Drenthe zoekt de opvolger van Ard van der Tuuk buiten de eigen fractie. De partij wil bovendien een ervaren bestuurder.

'Stevige bestuurlijke ervaring'

De fractie zoekt iemand met ‘stevige bestuurlijke ervaring’. Ze schrijft: ,,Een bestuurder (man of vrouw) die op de rijdende trein springt en Drenthe goed kent. De fractie wil als team doorgaan met het verder bouwen aan de goede relaties en de samenwerking met alle partijen in de Staten en daarbuiten.’’’

,,We denken dat we binnen twee weken een goede kandidaat kunnen presenteren’’, onderstreept fractievoorzitter Roelie Goettsch

Gehoor aan de leden

Met haar besluit geeft de PvdA-fractie gehoor aan de oproep van de leden, afgelopen zaterdag in Westerbork. Onder aanvoering van Jong PvdA Drenthe werd om een nieuwe gedeputeerde van buiten de fractie gevraagd. Van der Tuuk kreeg twee weken namelijk geen steun van de fractie toen hij door collega’s Henk Brink (VVD), Henk Jumelet (CDA) en Tjisse Stelpstra (ChristenUnie) de laan werd uitgestuurd. Na afloop van die vergadering wilde fractieleider Roelie Goettsch nog niet zeggen of een opvolger ook daadwerkelijk ‘van buiten’ zou komen.

Nu zegt ze: ,,We zaten al op de lijn om iemand van buiten te zoeken. We hebben relatief nog een jong team, met mensen die een jaar Statenlid zijn. Dan is het beter als team te blijven werken.’’ Zelf had ze in deze periode ook geen brandende ambitie, benadrukt Goettsch. Ze heeft ‘een mooie functie’ in de Tinten-welzijnsgroep in Drenthe en Groningen. De combinatie met het Statenlidmaatschap bevalt haar goed.

In PvdA-kringen werden eerder deze week onder meer de namen van Yvonne van Mastrigt, Wilma Mansveld, Agnes Wolbert, Bouke Arends en Eric van Oosterhout genoemd.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.