PvdA wil opheldering over overlast riool Zuidlaren

Wat gebeurt er met het steeds weer overstromende riool aan de Beukenlaan in Zuidlaren? Op die vraag wil de PvdA in Tynaarlo antwoord van burgemeester en wethouders.

De partij stelt het probleem aan de orde naar aanleiding van wateroverlast op 27 augustus. Toen liep tijdens hevige regenval vervuild rioolwater vanaf de openbare weg enkele huizen aan de genoemde straat in. Bewoners leden daardoor schade en ondervonden stankoverlast.

,,Wij horen dat u het diepriool wilt aanpassen om de overlast duurzaam op te lossen. Omdat dit niet heel snel uit te voeren is, is een tijdelijke voorziening noodzakelijk. Welke maatregelen neemt u om te voorkomen dat deze inwoners weer schade lijden door een overstromend riool?’’, vraagt de PvdA.

De partij wil ook weten of binnenlopend rioolwater de gezondheid kan schaden. ,,En waarom is de Beukenlaan na het incident vorige maand niet gereinigd?’’ Tenslotte vraagt de partij hoe het regenwaterstructuurplan vordert, waaraan B en W in de periode 2014-2018 zouden werken.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.