PvdA wil voor vv Nieuw-Buinen aansluiting op netwerk

PvdA-Kamerlid William Moorlag uit Winsum vindt het ‘ongewenst en onbillijk’ dat voetbalvereniging Nieuw-Buinen geen energie kan produceren met zonnepanelen op het dak van de kantine.

Dat schrijft hij in schriftelijke vragen aan minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat. Zoals gemeld kunnen in delen van Groningen en Drenthe voorlopig geen nieuwe projecten voor zonne-energie worden aangesloten op het elektriciteitsnetwerk, omdat de capaciteit daarvan onvoldoende is. Aanpassing duurt drie tot vijf jaar.

Subsidie vervalt

Dat probleem treft ook vv Nieuw-Buinen. Moorlag wil dat Wiebes ervoor zorgt dat de zonnepanelen van de club alsnog kunnen worden aangesloten. Hij wijst erop dat als de zonnepanelen niet binnen een jaar zijn aangesloten, de subsidie vervalt en de vereniging vervolgens drie jaar geen rijksbijdrage voor de opwekking van duurzame energie meer kan vragen. Hij wil dat de minister deze restrictie in de subsidieregeling intrekt als de aansluiting toch uitblijft.

Kleinschalig

De PvdA’er wil ook meer in het algemeen dat de minister maatregelen treft om de voorkomen dat kleinschalige energieopwekking wordt geremd door capaciteitsproblemen met het netwerk.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.