RTV Drenthe kan zonder gedwongen ontslagen

RTV Drenthe kan de opgelegde bezuiniging van iets meer dan 1 miljoen euro volgend jaar opvangen zonder gedwongen ontslagen.

Wel moeten budgetten omlaag en wordt gesneden in het aantal arbeidsuren van freelance personeel. ,,Internetbezoekers, luisteraars en kijkers zullen dit merken’’, zegt directeur/hoofdredacteur Dink Binnendijk. ,,Dit is een klap voor de regionale journalistiek.’’

Ook als Drenthe en de andere twaalf omroepen het wél eens waren geworden over één overkoepelende regionale omroeporganisatie had het mes er in gemoeten, weet Binnendijk. De omroepen moeten gezamenlijk 17 miljoen euro bezuinigen.

RTV Drenthe stuurde samen met zeven andere omroepen, waaronder Omrop Fryslân en RTV Oost, een brief aan het eigen personeel waar in staat dat ze wel degelijk met elkaar willen samenwerken. Over de manier waarop werden ze het echter niet eens met vijf andere omroepen, waaronder RTV Noord. In Provinciale Staten in Drenthe dienen CDA, PvdA, D66 en ChristenUnie woensdag een motie in waarin Gedeputeerde Staten wordt gevraagd om in Den Haag te lobbyen tegen de bezuiniging.

Alle provincies lieten vorige week via het Interprovinciaal Overleg (IPO) al weten dat ze willen dat het kabinet de bezuiniging van 17 miljoen euro op de regionale omroepen bevriest.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.