RUG-voorzitter Jouke de Vries uit Zuidlaren ziet kleinzoon Weston (uit Amerika) voor het eerst in All You Need is Love

Baby Weston in zijn RUG-rompertje. Foto: DvhN.

Jouke de Vries, RUG-voorzitter, en zijn vrouw Margriet uit Zuidlaren, zagen donderdagavond voor het eerst hun kleinzoon Weston, dankzij het tv-programma All You Need is Love.

Met een anderhalve meter lange microfoonstok omwikkeld met kerstlichtjes interviewde Robert ten Brink zijn gasten (het waren er maar dertig) in de studio en met alleen echo’s van stewardessen-kerstliedjes uit voorgaande jaren wachtte hij op een bijna leeg Schiphol mensen uit alle windstreken op, die via All You Need is Love ondanks corona toch naar Nederland konden komen.

Uit Los Angeles

Hidde de Vries, de zoon van Jouke en Margriet de Vries, kwam met zijn vrouw Erin en hun baby Weston vanuit Los Angeles naar Nederland gevlogen om opa en oma te verrassen. Het was de eerste keer dat Hidde en Margriet hun kleinzoon zagen. Weston werd op eerste Paasdag geboren maar opa en oma mochten het hele jaar niet op visite komen.

‘Nee, geen knuffel’

In een coronaproof kerststal op straat kregen Jouke en Margriet te horen dat ze hun kleinzoon elk moment te zien zouden krijgen. Margriet was in tranen. ,,Dit wordt de mooiste kerst ever!”, riep ze (ze wilde Robert een knuffel geven, maar dat mocht niet), waarop Hidde, Erin en Weston uit een bus tevoorschijn kwamen en Margriet in plaats van Robert, haar kleinzoon kon knuffelen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe