De gemeenteraad van Aa en Hunze is donderdagavond akkoord gegaan met het wijzigen van twee bestemmingsplannen in Gieten. Daardoor is de bouw van 18 nieuwe huizen mogelijk.

Het gaat onder meer over de oude locatie Vlieghuis. Door de wijziging kan worden begonnen met de bouw van twaalf woningen op die locatie. Er klonken vooral positieve geluiden vanuit de raad. Locatie Vlieghuis is door leegstand en verpaupering jarenlang een doorn in het oog geweest.

Levensloopbestendig

Het is de bedoeling dat projectontwikkelaar WVG Ontwikkeling uit Meppel zes twee-onder-een-kapwoningen gaat bouwen op die locatie. Vier van de twaalf huizen komen aan de Stationsstraat, acht aan het Boddeveld. Aan het Boddeveld komen vier levensloopbestendige woningen en vier eengezinswoningen.

In december 2019 zijn de panden op locatie Vlieghuis, die door de raad meermaals werd bestempeld als een lelijke puist in het centrum, al gesloopt. Panden op die locatie stonden al sinds 2011 leeg. De raad is nu akkoord met een wijziging. Dat was nodig omdat woningbouw niet past binnen het bestaande bestemmingsplan.

Groene Kruis

De partijen in de gemeenteraad gingen ook akkoord met een bestemmingsplanwijziging voor de Naweg in Gieten. Daar wil woningstichting De Volmacht zes sociale huurwoningen voor senioren bouwen (drie twee-onder-een-kapwoningen).

Dat gaat gebeuren op de plek waar eerder het Groene Kruisgebouw stond. Die is inmiddels gesloopt.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe